Академија Филиповић- лидер у неформалном образовању

Акредитовани семинари Академије Филиповић

Повећавање квалитета образовања и васпитања данас у Србији је један од главних приоритета државе и савременог друштва. Ова стратегија у будућности подразумева Србију засновану на економији знања, бржој друштвеној и економској интеграцији, развоју заснованом на новим технологијама и конкурентности и бољим могућностима за све. Одржив развој и бољи стандард незамисливи су без додатног, неформалног, образовања и друштва које стално учи и иде путем којим иду савремене развијене земље света, као базе нове образовне политике. Бољи стандард, такође, незамислив је без инклузивног образовања и инклузивног друштва.

Пратећи тенденције и потребе наставне праксе већ дужи низ година, Академија Филиповић акредитује већи број семинар реномираних аутора из свих научних области Академија Филиповић, као установа која се бави неформалним образовањем и подизањем професионалних компетенција код наставника, на овај начин постаје активан и равноправан учесник у реинжињерингу образовања у Србији.

Поносни смо на резултате нашег рада, на одговорне и веома компетентне сараднике. Захваљујући изванредном тимском раду растемо сваког дана све више и више. Од школе рачунара прерасли смо у веома озбиљну установу која се бави неформалним образовањем. Сви учесници наших семинара су свакако део нашег поноса јер су својим учешћем, саветима, позитивним критикама допринели нашем успеху.

ОПШТИНА АЛИБУНАР – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Издвојена средства за стручно усавршавање наставника и сарадника

Обавеза стручног усавршавања наставника и сарадника регулисано је Законом, односно Правилником о сталном стручном усавршавању којим је прописано да се стално стручно усавршавање остварује по посебним програмима. Веома често наставници и сарадници наилазе на немогућност да остваре ову законску одредбу услед недостатка материјалних средстава од стране локалне самоуправе. Сходно томе, Академија Филиповић је до сада као главне референце имала висок квалитет и ниску цену својих семинара те је била и остала приступачна својим корисницима.

За школску 2012/13. Академија у својој понуди има 12 акредитованих семинара, експлозивно ширење пројекта „Све школе Србије на једном месту“ (израда веб презентација школа), веома богато и приступачно опремање школа интерактивним таблама и осталим училима.

Препознајући квалитет и могућност сарадње, госпођа Родика Алмажан, председница Актива наставника и сарадника општине Алибунар позвала нас је и организовала презентацију наших услуга у својој школи ОШ „Братство-јединство“. Активу је, поред директора школа присуствовала и подпредседница локалне самоуправе госпођа Драгана Коматина.

Презентацију је одржао директор Академије Филиповић, господин Братислав Филиповић М.Сц.ецц. Том приликом детаљно је појаснио све могућности које нуди наша академија као и економску исплативост сарадње са нама. На опште одобравање директора школа општине Алибунар, подпредседница лоалне самоуправе, госпођа Драгана Коматина обећала је да ће Општина Алибунар да обезбеди средства како би финансирали стручно усавршавање наставника и сарадника своје општине и том приликом постављени су чврсти темељи успешне сарадње између Академије Филиповић и општине Алибунар.

На обострано задовољство, реализација стручног усавршавања наставника и сарадника у општини Алибунар почеће 10. новембра семинаром Позитивна дисциплина у школи и породици за 161 учесника. Већ почетком другог полугодишта одржаће се, за исти број учесника, семинар Активно-креативно учење. Трећи семинар, Буквар животне средине одржаће се до краја школске године за исти број учесника, а семинар ће финансирати Академије Филиповић.


АКАДЕМИЈА ФИЛИПОВИЋ У КРУШЕВИЦИ

Академија Филиповић је нову школску годину започела видним резултатима. Наиме, у прва два месеца нове школске године, одржано је више семинара стручног усавршавања наставника и сарадника.

20. октобра 2012. Године у Крушевици (Јабланички округ), у Основној школи „Карађорђе Петровић“ одржан је дводневни семинар Позитивна дисциплина у школи и породици . Учесници семинара су веома високим оценама оценили семинар.

Овим семинаром започела је још једна сарадња у низу школа широм Републике Србије. Следећи сусрет заказан је поводом реализације семинара Развој научних појмова у настави, пред новогодишње и божићне празнике.

Календар Дешавања
Април 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Новости

Ново у понуди из нашег асортимана

Данас, у ери дигиталних уређаја, рад у савременој школи не може се замислити без интерактивних табли, ЛЕД интерактивних дисплеја, дигиталних (документ) камера(скенера), веб камера.....

Прочитај више


Онлајн обука - Електронски портфолио за директоре

Термин обуке: од 18.02. до 25.02.2021. године

Кључни услов за стицање лиценце за рад директора предшколских установа, основних и средњих школа је поседовање и вођење личног професионалног портфолиа. Кандидати ће пред комисијом представљати свој портфолио којим ће документовати збирку свог рада који приказује напор, напредак и достигнућа у одређеним стандардима.

Прочитај вишеInforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme