Академија Филиповић- лидер у неформалном образовању

Акредитовани семинари Академије Филиповић

Повећавање квалитета образовања и васпитања данас у Србији је један од главних приоритета државе и савременог друштва. Ова стратегија у будућности подразумева Србију засновану на економији знања, бржој друштвеној и економској интеграцији, развоју заснованом на новим технологијама и конкурентности и бољим могућностима за све. Одржив развој и бољи стандард незамисливи су без додатног, неформалног, образовања и друштва које стално учи и иде путем којим иду савремене развијене земље света, као базе нове образовне политике. Бољи стандард, такође, незамислив је без инклузивног образовања и инклузивног друштва.

Пратећи тенденције и потребе наставне праксе већ дужи низ година, Академија Филиповић акредитује већи број семинар реномираних аутора из свих научних области Академија Филиповић, као установа која се бави неформалним образовањем и подизањем професионалних компетенција код наставника, на овај начин постаје активан и равноправан учесник у реинжињерингу образовања у Србији.

Поносни смо на резултате нашег рада, на одговорне и веома компетентне сараднике. Захваљујући изванредном тимском раду растемо сваког дана све више и више. Од школе рачунара прерасли смо у веома озбиљну установу која се бави неформалним образовањем. Сви учесници наших семинара су свакако део нашег поноса јер су својим учешћем, саветима, позитивним критикама допринели нашем успеху.

ОПШТИНА АЛИБУНАР – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Издвојена средства за стручно усавршавање наставника и сарадника

Обавеза стручног усавршавања наставника и сарадника регулисано је Законом, односно Правилником о сталном стручном усавршавању којим је прописано да се стално стручно усавршавање остварује по посебним програмима. Веома често наставници и сарадници наилазе на немогућност да остваре ову законску одредбу услед недостатка материјалних средстава од стране локалне самоуправе. Сходно томе, Академија Филиповић је до сада као главне референце имала висок квалитет и ниску цену својих семинара те је била и остала приступачна својим корисницима.

За школску 2012/13. Академија у својој понуди има 12 акредитованих семинара, експлозивно ширење пројекта „Све школе Србије на једном месту“ (израда веб презентација школа), веома богато и приступачно опремање школа интерактивним таблама и осталим училима.

Препознајући квалитет и могућност сарадње, госпођа Родика Алмажан, председница Актива наставника и сарадника општине Алибунар позвала нас је и организовала презентацију наших услуга у својој школи ОШ „Братство-јединство“. Активу је, поред директора школа присуствовала и подпредседница локалне самоуправе госпођа Драгана Коматина.

Презентацију је одржао директор Академије Филиповић, господин Братислав Филиповић М.Сц.ецц. Том приликом детаљно је појаснио све могућности које нуди наша академија као и економску исплативост сарадње са нама. На опште одобравање директора школа општине Алибунар, подпредседница лоалне самоуправе, госпођа Драгана Коматина обећала је да ће Општина Алибунар да обезбеди средства како би финансирали стручно усавршавање наставника и сарадника своје општине и том приликом постављени су чврсти темељи успешне сарадње између Академије Филиповић и општине Алибунар.

На обострано задовољство, реализација стручног усавршавања наставника и сарадника у општини Алибунар почеће 10. новембра семинаром Позитивна дисциплина у школи и породици за 161 учесника. Већ почетком другог полугодишта одржаће се, за исти број учесника, семинар Активно-креативно учење. Трећи семинар, Буквар животне средине одржаће се до краја школске године за исти број учесника, а семинар ће финансирати Академије Филиповић.


АКАДЕМИЈА ФИЛИПОВИЋ У КРУШЕВИЦИ

Академија Филиповић је нову школску годину започела видним резултатима. Наиме, у прва два месеца нове школске године, одржано је више семинара стручног усавршавања наставника и сарадника.

20. октобра 2012. Године у Крушевици (Јабланички округ), у Основној школи „Карађорђе Петровић“ одржан је дводневни семинар Позитивна дисциплина у школи и породици . Учесници семинара су веома високим оценама оценили семинар.

Овим семинаром започела је још једна сарадња у низу школа широм Републике Србије. Следећи сусрет заказан је поводом реализације семинара Развој научних појмова у настави, пред новогодишње и божићне празнике.

Календар Дешавања
Септембар 2019
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

Од око 8.000 приспелих радова стручни жири изабрао најбоље

Одлука жирија за избор најбољих радова првог фестивала младих песника и илустратора „Ја стихом, а ти сликом“

Захваљујемо се свим учесницима првог фестивала младих песника и илустратора „Ја стихом, а ти сликом“. Пред жиријем, у саставу Марта Анђелић, Вања Секуловић, Весна Јоцић, Марија Трујкић и Жељка Ранисављевић, није био лак задатак, будући да је велики број радова био квалитетан (на конкурс је стигло око 8000 радова). Надамо се да ћете нам остати верни и на следећем конкурсу. Желимо да овај фестивал буде мотивација да и даље пишете, сликате и шаљете нам своје радове, а уз то будете сигурни да ће прави квалитет бити препознат и истакнут.

Жири је једногласно одлучио да награди следеће радове:

Прочитај више


Радна посета Републици Српској

Републички педагошки завод Републике Српске упутио је позив директорима школа да присуствују предавањима Академије Филиповић из Јагодине на тенму "Иновативна образовна рјешења и нове технологије за будућност"


Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme