Други о нама

"Други о нама" је страница коју смо започели 20.04.2013 године. Поставили смо неке коментаре које смо нашли а који датирају од раније. Па нек се зна !

13.09.2018 Андријана Стефановић Мсц. технике и информатике

Оно што желим да кажем као део колектива Филиповић је да сам јако задовољна што сам ту и што сам упознала и зближила се са оваквим колективом. Колектив Академије Филиповић представљају такви радници да ме некад подсете на пчеле. Сви раде свој посао одговорно и са пуно љубави, у ваздуху се осети позитивна атмосфера. Братислав Филиповић је поред едукације којом се константно бави годинама дао шансу и младим људима да уче, раде, да зарадјују, да раде и свој посао али и кроз савете и примере младе учи и о водјењу посла. Увек уважава мишљења младих и слуша и прихвата све ново. Због њега је чак и једна Јелен из ВБ примила плату, и још нешто ново научила. Реткост је радити и знати таквог човека. Лука је ту 'проходао' а сада га и сам Братислав зове шефе, Ивица је своју бебу од Портфолиа у Академији претворио у франкенштајна, оне које су стално ту, које често шаљу маил- ове и увек су ту за све, су Сања и Тања. Од Горана можете научити о многим стварима мимо семинара, ту је још пуно њих који доприносе да Академија напредује, да се развија и да се шири. Као предавач имала сам прилику да упознам доста квалитетних људи и да видим доста нових места, и никад не пропуштам прилику да детаљно истражим свако и да уживам после сваког радног дана на семинару. Предавачи су увек ослушкивали групе, додавали на лицу места шта треба додатно и мимо садржаја семинара, и својим радом и љубазношћу стекли су пуно пријатеља свуда. Још једном драго ми је да доприносим и да сам део ове предивне екипе. Ето, па можда и овако помогнем за сутра. Видимо се сутра, и срећно

28.10.2017 Сајма образовања и наставних средстава

Угледни час ОШ "Исидора Секулић " Шајкаш

Хвала још једном на данашњој сарадњи, деца су била пуна утисака(позитивних) које су пренели родитељима по повратку.Колегинице су такође биле задовољне.Онај слајд са смајлијем је у ствари био музичка подлога.Ово је искуство висе за све нас.Дубоко сам уверена да ћемо продубљивати даљу сарадњу, на задовољство наших институција.Молим Вас похвалите ваше запослене јер су се заиста потрудили да се осећамо пријатно.
Мирјана

07.10.2017

Поштовани Братиславе,

Представићу га на Наставничком већу. Објективно гледано, Ваша апликација нема конкуренцију у једноставности, прегледности и свеобухватности.
Поздрав,
Зорица

03.10.2017

Ди­рек­тор шко­ле Дар­ка Ђу­ка­но­вић истакла је да одав­но леп­ши и са­др­жај­ни­ји до­га­ђај ни­су има­ли јер је циљ пре­зен­та­ци­је био упо­зна­ва­ње на­став­ни­ка са тех­нич­ким до­стиг­ну­ћи­ма ко­ји ће им олак­ша­ти ак­тив­но­сти у вас­пит­но-обра­зов­ном про­це­су и омо­гу­ћи­ти да иду у ко­рак са но­ви­на­ма. Ка­ко је на­ве­ла, пре­зен­та­ци­ји су при­су­ство­ва­ли и ро­ди­те­љи и на­став­ни­ци, као и ко­ле­ге из ОШ „Штам­пар Ма­ка­ри­је”, ОШ ,,Ок­то­их” и ОШ „Бо­жи­дар Ву­ко­вић Под­го­ри­ча­нин”.
- Пре­зен­та­ци­ја је тра­ја­ла два са­та, а пре­да­ва­ње су одр­жа­ли Алек­сан­дра Ра­до­са­вље­вић и Иви­ца Ла­за­ре­вић, пред­став­ни­ци Ака­де­ми­је „Фи­ли­по­вић” из Ја­го­ди­не. На­ша шко­ла већ пар ме­се­ци ак­тив­но ко­ри­сти пре­но­сну ин­тер­ак­тив­ну та­блу ко­ја нам је пу­но уна­предии­ла и мо­дер­ни­зо­ва­ла на­ста­ву, та­ко да ће са­да би­ти још упо­тре­бљи­ви­ја - ис­та­кла је Дар­ка Ђу­ка­но­вић.

http://akademijafilipovic.com/vest.php?do=view&id=74

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Podgoricom&clanak=617716&datum=2017-10-06


„ Школски информациони систем за будућност“

од 22.09. до 24.09.2017 године

хотел „Алфа“ -Кончарево, Јагодина.

Утисци:

Актуелност теме, одлично изабрани и презентовани садржаји, начин презентације, гостољубивост на сваком кораку (од запослених у Академији Филиповић до особља хотела), све функционисало скоро беспрекорно, што значи "уживање за душу и за сва чула"!

Свако добро на професионалном и личном плану запосленима у Академији Филиповић.

Предлог: Побољшати чујност у делу где се рад обавља пленарно или у секцијама (повремено су се боље чули они који нису учествовали у раду од излагача).

Хвала!

Поздрав

Милица Цуца


ОШ "Јован Јовановић Змај" Хајдучица

Поштовани,
био сам Ваш гост на семинару за директоре школа у хотелу "Алфа" у Кончареву, који је одржан од 22. до 24. септембра 2017. године. Семинар је био веома добро организован, предавачи стручни и опрема савремена. Такође, и смештај за учеснике је био на завидном нивоу. Не бих имао никакве примедбе и све похвале за организаторе!

Поздрав,

директор
дипл.инж. Мирослав Р. Маричић, проф.


30.08.2017
Семинар је завршен на задовољство свих учесника, веома користан и одлично организован. Било је задовољство слушати и учествовати, мишљење је моје и наших наставника. Задаци изузетно јасно и прецизно формулисани уз велику подршку од стране реализатора.
Пуно успеха у свему јер то својим трајањем и квалитетом заслужујете!
Поздрав,
ОС,,Бранко Радичевић" Бујановац

Драги Братиславе,

Велико нам је задовољство што је и ове године Академија Филиповић била један од наших излагача на конференцији и сајму „Нове технологије у образовању“. Овим путем желимо да Вам се захвалимо на указаном поверењу и надамо се да сте задовољни са овогодишњом организацијом. Ми смо настојали да учинимо све како бисмо успоставили успешну професионалну сарадњу са Вама током комплетне припреме догађаја и надамо се да смо оправдали Ваша очекивања. Ваше присуство на „Новим технологијама“ је учинило овај догађај још разноврснијим и квалитетнијим. Желимо Вам пуно успеха и напредак у свим областима вашег пословања и надамо се да ћете поново бити наш излагач на „Новим технологијама у образовању“ чије су припреме за 2018. годину увелико почеле. Срдачан поздрав, Monika Čanak Monika Čanak│ Project Assistant British Council│Terazije 8/II│11000 Belgrade│Serbia T +381 (0)11 3023 819 │M +381 (0)63 209 289│ monika.canak@britishcouncil.rs www.britishcouncil.rs Facebook British Council Serbia│Twitter @rsBritish│YouTube British Council Serbia The British Council is the United Kingdom's international organisation for cultural relations and educational opportunities. A registered charity: 209131 (England and Wales) SC037733 (Scotland). This message is for the use of the intended recipient(s) only and may contain confidential information. If you have received this message in error, please notify the sender and delete it. The British Council accepts no liability for loss or damage caused by viruses and other malware and you are advised to carry out a virus and malware check on any attachments contained in this message.

http://nadakljajic.blogspot.rs/2015/12/blog-post_6.html

Почитувани


Голема чест ми беше што присуствував на вашиот собир во Јагодина „Нови знаења за нови генерации“,воедно и да Ви се заблагодарам за самата покана на истиот.

Многу сум задоволна од најразличниот вид на презентации,и можнсти што ги имате како Академија,посебно заинтересирана сум како директор на училиште со најголем број на ученици во Општина Карпош Скопје и најголем број на наставен кадар,за 3-д проекциите односно за мозаБоок-софтверскиот пакет за интерактивни табли.Исто така заинтересирана сум за преносните интерактивни табли а и за јазичните лабаратории.

Се надевам дека ќе соработуваме и понатаму,и ќе се изнајде начин за поконкретна соработка.


Со почит

Директор на ООУ„Димо Хаџи Димов“ -Скопје

Лидија Водјаник


Поштовани,

као дугогодишњем просветном раднику, руководиоцу установе присуство Стручном скупу „Нова знања и технологије“ који је остварен у вашој организацији, предстаља истинско откровење исказане професионалности, стручности, савремености и одличне организације.

Искуство које сам стекла захваљујући вашем гостопринству умногоме ће утицати на мој будићи рад и одабир квалитетних и вредних сарадника установе којом руководим.Могућности сарадње су итекако диктиране скромним средствима којима располажемо,чиме је и значај одабира вредних сарадника од великог значаја.

Биће ми посебно професионално задовољство да убудуће сарађујем са вашом установом.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ
Бранка Бељић,проф.

Почитувани ,


Најнапред да Ви се заблагодарам за поканата. Голема чест и задоволство ми беше да присуствувам на настанот во Кончарево. Перфектна организација, топли и гостопримливи домаќини, позитивни колеги и пред се одлична концпција на се што беше прикажано. Јас како директор на основно училиште заинтересирана сум за интерактивната табла, мозабоок и обуките шро се понудени, но пред се морам да проверам дали во нашето Биро за развој на образованието ќе ни одобрат да имаме странски обучувачи и во финансии како би било плаќањето со оглед дека имаме различна валута во земјите. Како и да е презадоволна сум од се, моето искуство ќе го споделам со моите колеги тука во Македонија, и ќе бидеме во комуникација за понатамошна соработка.


Поздрав,


Ана

Захваљујемо се на Вашој организацији и на квалитетној презентацији Ваших акредитованих тема за семинаре на изузетан пријем. Потврдило се да сте добри домаћини и вредни људи презентовацемо Васу понуду на седници Наставницког веца и одабрати најзанимљивију тему .

Срдачан поздрав,


Сафет Тафиловић

Веома смо задовољни вашим гостопримством и пажњом према нама, како у погледу дружења,смештаја и исхране. Такође су нам се свиделе већина тема са семинара и многе ствари су нам јасније и ближе. Покушаћемо на активу директора у Тутину да предложимо организовање семинара преко Академије Филиповић, јер то ви заслужујете.

Велики поздрав за Александра и остало особље Академије Филиповић од Јусуфа Демића.
Поштовани,

била нам је изузетна част да будемо део таквог скупа и догађаја и још једном се захваљујемо на позиву и гостопримству. Наши утисци су само позитивни, пре свега што се тиче саме организације, идеје,ваших запослених, њиховог професионализма и предусретљивости, као и адекватне пословне психологије, коју многи немају и у томе је ваша предност. Допало ми се што сте објединили услуге, стручно усавршавање запослених и њиховим компетенцијама са савременим интерактивним софтверима и програмима и све подигли на један виши ниво, уз све друге услуге које нудите. Зато мислим да сада немате конкуренцију.

Што се тиче неких предлога оне се по мени односе само на свест просветних радника и директора да схвате значај континуираног развоја и рада у складу са данашњим временом, то није ништа што је савремено, већ наша реалност, у којој ми морамо адекватно деловати, а све у интересу наших ученика. Тако да мислим да на томе треба радити у будућности, да се свест људи подигне на виши ниво, а самим тим и ниво нашег образовања. Евенуалне препоруке су за проширивање тема електронских семинара и вебинара. Нас су заинтересовали софтвери мозаБоок и мозаWеб, програм за ПП службу, као и неки семинари као што" Култура превазилажења конфликата", али све зависи од финансијских средстава школе, за шта ћемо се определити.

Од мене ћете имате све препоруке, желим вам пуно успеха у даљем раду.

Бојана Вукелић
Поштована гђице/гђо Симурдић,

Академији Филиповић упућујем све честитке за изврсну организацију скупа, богат садржај програма и изузетну љубазност запослених у Академији и особља хотела. Нас ће, као школу за децу са сметњама у развоју, убудуће у првом реду занимати интерактивне табле и софтвер мозаБоок, а од акредитованих програма обуке Стручни мобилни тим школе за децу и ученике са сметњама у развоју као модел подршке инклуизивном образовању иОнлајн учење кроз примену мултимедијалних садржаја.
Све остале информације од интереса за Академију налазе се у упитнику/евалуационом листу, који смо добили уз радни материјал, на самом почетку скупа. Користим прилику да Вам се лично још једном захвалим што сте ми помогли да брзо и на време стигнем до аутобуске станице у Јагодини………

Срдачан поздрав!

Миша Ј. Љубеновић, Ниш
Поштована,

и ја се Вама захваљујем на гостопримству и дивној организацији. Заиста немам примедбе. Што се тиче Ваших производа, за сада сам заинтересована за МозаБоок, а финансијским планом за следећу годину предвидећу набавку интерактивне табле (мобилне). Молим Вас да ме и даље обавештавате о свим новинама.

Срдачан поздрав,

Снежана Стефановић
Поштована,

захваљујем се у своје и у име школе што сте нам омогућили овакав вид стручног усавршавања, међусобно повезивање и унапредјење сарадње на свим пољима!
Све, али баш све је било у складу са мојим очекивањима. Нучила сам доста тога новог и спремна сам да професорима у својој школи понудим стручну помоћ у коришћењу паметне табле, а уз то их заинтересујем за употребу МОЗАБООК-а. Највише ми се допала преносива паметна табла и поменути софтвери, затим обуке које могућавају употребу те технологија, а затим оне обуке које се односе на развој вештина за примену савремених наставних метода и средстава. Гледаћу да као педагог организујем један семинар у току ове школске године и зато бих молила да ми пошаљете понуде са ценама. Сигурна сам да ћемо бар један узети, а остале производе ћемо имати на уму приликом планирања наставнх средстава које треба набавити у циљу развоја школе!

Срдачан поздрав!

Сунчица Радивојевић
Поштовани,

Захваљујем се пре свега, на импозантном дочеку ! Презентације су углавном биле добре, посебно сам заинтересован за : електронски портфолио наставника и ученика, затим примену метода и техника мапа учења. Што се тиче производа јако ме је заинтересовала интерактина табла, а већ имам информације да ће ел. дневници бити обавеза сваке школе.

Срдачан поздрав: Часлав Бојовић, Директор техничке школе ,,Ђуро Ђаковић,,

Топличка 14, 18430 Куршумлија

Наставници наше школе не занемарују обавезу сталног стручног усавршавања; већ првог викенда у новој школској години организован је дводневни семинар"Култура превазилажења конфликта" који је акредитован и 'доноси' 16 бодова, а развија компетенцију К4. Предавачи су из образовне установе "Академија Филиповић" са којом наша школа последњих година има веома успешну сарадњу. Поред наших наставника, семинару су присуствовали и колеге из школе "Мајор Илић" са Кушића.


Пријатеље када имаш

у животу ти уживаш
кад корисно с лепим спојиш
души својој удовољиш.
Стичући ново знање
настало је уживање
сарадња се лепа роди
обострано нама годи.
Лепе речи, добри људи
интересовање увек буди
стручна помоћ прија мени
зар да се то не цени?
Захваљујући Академији
постајемо стручнији
усавршавамо се перманентно
знање нам је квалитетно.
Профа сваки знање зрачи
ал` директор ту предњачи
мотивише, пример даје
читав дан активан је.
Даје савет злата вредан
у милионе он је један
несебично помоћ нуди
и баш својски он се труди.
Будућност нам светла сија
сарадња нам свима прија,
закључак је очигледан,
наш Братислав злата вредан.
27.06.2013

Поштовани,

хвала Вам на лепом семинару, и корисним смерницама.

Све похвале предавачима.

Поздрав свима у Јагодини!

Весна Кирћански

14.06.2013

Семинар " Управљање дигитализованом учионицом "- Николинци/ Алибунар 20.04.2013

оваквим приступом би се могли организовати и семинари на друге теме. Нпр. "геогебра" и други специфични програми.

задовољна сам семинаром

предавач је за сваку похвалу

наставник је изузетно духовит, што посебно похваљујемо! :)

Предавач је био изврстан. Темељно су обрађене све предвиђене теме. Задовољство ми је што сам присуствовала веоа корисном и успешно реализованом семинару.

http://itnetwork.rs/wwwnasaskolars-article-6595.htm

www.nasaskola.rs

Школама је дато јединствено решење за професионално коришћење, израду и презентацију својих садржаја. Пројекат је веома важан за школе које досада нису имале своју wеб презентацију. Битан је и за школе које већ имају своју презентацију, могућа је имплементација у нови систем без икаквих проблема или промена, јер им је омогућено и поједностављено ажурирање и десетоструко су им умањени трошкови постављања и одржавања сајта. Пројекат www.nasaskola.rsурађен је у складу са савременим нормама, аутоматизацијом и најновијим техничким достигнућима.

Уважени господине Филиповићу,

Лакоћа употребе и ефикасне примењивости овог програма даје висок степен оперативности и сигурности свакој особи, без обзира на степен информатичке писмености, да брзо проникне у изради и администрирању свог веб сајта.

За сада иде све по плану, без тешкоћа. Упутство је јасно, прецизно, употребљиво и практично. Можда је за почетника потребно израдити још једно поглавље са примером израде сајта – корак по корак, иако је и ово сасвим довољно.

Захваљујем се на Вашој пажњи.

С посебним поштовањем,


Аца Младеновић

http://oskaradzicsurcin.nasaskola.rs/vesti/23/Oficijalni-sajt-mkole/

Написано је и ово на

http://tehnickaskolacrnatrava.nasaskola.rs/vesti/21/Strucno-usavrsavanje-nastavnog-osoblja/

Стручно усавршавање наставног особља

Датум: 13. Јул 2012 13:27 Категорија: Стручно усавршавање радника

Пред сам крај школске 2011/2012. године у сарадњи са општином Црна Трава, и центром за стручно усавршавање радника ,,Академија Филиповић,, из Јагодине, спроведено је стручно усавршавање наставног и васпитног особља у оквиру следећих тема:
1.Тема: Предпоставке успешне наставе 27.06.2012.године
2.Тема: Активно креативно учење 05.07.2012.године
3.Тема: Позитивна дисциплина у школи и породици 09 и 10.07.2012.године

Захваљујемо се искусним предавачима из Београда и Зрењанина на успешном раду, као и Академији Филиповић на добро организованом стручном усавршавању радника наше школе.

Можете погледати слике на овом линку:

http://www.akademijafilipovic.com/galerija.php?id=165&op=view

Семинар

Датум: 28. Август 2012 19:44 Категорија: наставници

Инклузија од теорије до праксе

27. и 28. септембра у школи је одржан семинар "Инклузија од теорије до праксе" чији је аутор Бојан Грујић, МСц. педагог. Неке од тема које су обрађене на семинару биле су:
Стереотипи о инклузији (учесници дефинишу најчешће стереотипе о инклузији и дају одговоре на њих, разбијајући претходно дефинисане стереотипе и дајући противаргументе, развој инклизивне свести од сегрегације ка интеграцији и инклузији)
Укључивање деце са сметњама у развоју у редован васпитно-образовни систем и различити видови подршке (упис ученика са сметњама у развоју, стручни органи школе и додатна подршка, прилагођавање наставних садржаја, метода и дидактичких материјала, превазилажење физичких и комуникацијских баријера);
Улога родитеља у тиму за индивидуалну подршку (активна улога родитеља као партнера у инклузивном процесу, начини мотивације родитеља на сарадњу, успостављање реалистичког односа према детету, активности родитеља у породичном окружењу);
Израда педагошких профила (процес прикупљања података о детету из различитих извора, посматрање детета у социјалном контексту, истицање јаких страна и капацитета детета, израда педагошкиих профила за дати опис детета и одређивање приоритета);
Израда ИОП-а (садржај ИОП-а, која деца имају право на ИОП, како се израђује ИОП и која му је сврха, израда плана активности, укључивање родитеља као партнера у изради ИОП-а);
Како се примењује и прати ИОП (примери добре праксе, делотворни поступци управљања школом/ПУ и управљања одељењем/групом који омогућују успешну реализацију ИОП-а, ревизија и евалуација ИОП-а);
Стручни тим за ИО (улога стручног тима за инклузивно образовање, операционализација задатака тима за ИО, израда плана акције, односи тима за ИО са другим тимовима у установи) ...

Захваљујемо се аутору на успешној сарадњи и труду да нас припреми за рад у инклузивном окружењу.

http://osvojvodastepabeograd.nasaskola.rs/vesti/24/Seminar/

ПЕСМА АКАДЕМИЈИ ФИЛИПОВИЋ ОД НАМА НАШЕ ДРАГЕ ПОЛАЗНИЦЕ

АКАДЕМИЈА ФИЛИПОВИЋ

Академија није зграда
што ко стазар мирно стоји,
академију чине жеље
које стварност кроји,
жеље тајне што се слатко крију
и идеје разне што ко киша лију.

Школа је лепа и мала,
академија се звала,
главни директор је Фића,
са поносним презименом Филиповића.

Али,време рађа јунаке,
јунаке и учењаке,
време рађа људе праве,
ко не види нека погледа
ову добру душу,
човека попут Братислава.

Баки вредно ради, гради, пише, ствара,
по целе ноћи и не спава,
ал' ујутру кад притисну муке,
Баки преузима све у своје руке.

Академија Филиповић
је понос свих градова Србије,
а особе које тамо раде,
пуне су елана,
не мозе им се наћи мана,
час се нађу на северу,
а час на југу,
искрени су пријатељи
сваком образованом другу.

Сваки Ваш корак је важан и има сврху,
и сваки корак води ка врху,
а на врху су речи поруке:
"Све је могуће,све је на дохват руке!"

Зато,хајмо сви на академију,
узмимо књиге у шаке,
изучимо семинаре лаке,
па нек се Браца са нама дици,
јер му то заиста приличи!

Хвала му што се труди да нас образује,
свакоме с поносом успех дарује,
он је краљ који воли да царује,
по потреби и да критикује,
ма ОН ЈЕ ПРАВИ ЧОВЕК ШТО МУ ДОЛИКУЈЕ!

"Живимо у времену у коме знамо колико шта кошта, али не знамо колико шта вреди".
Ову песму посвећујем директору Братиславу и Академији Филиповић.
СУПЕР СТЕ, САМО ТАКО НАСТАВИТЕ!!!

CSU Крушевац - о нама

Текст је преузет са

http://csu.edu.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=942:u-centru-realizovana-prezentacija-elektronskog-portfolia-i-primene-interaktivne-table&catid=80&Itemid=435

У Центру реализована презентација „Електронског портфолиа и примене интерактивне табле“

Центар за стручно усавршавање Крушевац у сарадњи са Академијом Филиповић 04.09.2015. год., организовао је презентацију „Електронског портфолиа и примене интерактивне табле“.

Презентација је била намењена директорима школа и сарадницима из Тима за стручно усавршавање.

DSCN9076

У уводној речи Ненад Станојевић, директор CSU Крушевац нагласио је предности оваквог вођења школске и личне документације и изразио задовољство што Центар поново сарађује са овом успешном компанијом.

Презентацију је водио Братислав Филиповић директор Академије. Он је презентовао производе и услуге компаније који су нашли примену у настави у многим школама у Републици, чијом употребом се унапређује процес рада и ефикасност учења.

Електронски портфолио за наставнике и ученике је урађен на принципу друштвених мрежа. Регистровање је једноставно, као и код већине друштвених софтвера омогућује: умрежавање (слично као код LinkedIn и Facebook), креирање група, шеровање, штампање потребне документације и статистичке податке.

DSCN9070

Интерактивна табла је уређај најновије генерације, заснован на стандардном принципу, спој рачунара (лаптопа), пројектора и уређаја. Овај спој омогућава једноставну интеракцију и обогаћује садржаје које се презентују аудиторијуму. Веома је једноставна и лака за монтажу (ткзв. џепна варијанта)

Учесници ове презентације су добили потврду за учешће на презентацији дидактичког материјала (2 сата*слушалац /SU у установи).

Датум:09/09/2015


Календар Дешавања
Септембар 2018
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Новости

Предавање на тему Позитивна дисциплина, намењено родитељима раног и млађег школског узраста.

Нико од нас се није родио научен како да одгаја активно и сигурно дете. Учимо од родитеља, из искуства, и радимо најбоље што можемо. И грешимо. На срећу,

Прочитај више


Академија Филиповић је прославила петнаестогодишњицу свог постојања

Конференцију под називом: Академија Филиповић у служби модерног образовања , а посетило је око 300 представника из образовних установа Србије, Црне Горе и Републике Српске

Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme