Академија Филиповић у доба корона вируса

Ситуација у којој смо се изненада и неприпремљени нашли, погодила нас је као и све људе широм планете. Од самог почетка најважније је сачувати здравље, духовно и телесно, као и све остало што наш живот чини једном целином ( породица, образовање, економија, привреда..)

Сви они који нас знају, могли су да претпоставе да Академија Филиповић неће седети скрштених руку. Када имамо проблем идемо му у сусрет, решавамо га и увек желимо да наше искуство и знање поделимо са другима – Вама.

Идеја која нас је водила јесте да се и даље бавимо оним што најбоље знамо – да будемо корак испред свих. Сходно томе и послу који обављамо, наш тим је и у овим ванредним околностима, од првог дана, на услузи свим просветним радницима који реализују онлајн наставу из својих кућа. Најпре, како бисмо олакшали и учинили онлајн наставу што применљивијом, једноставнијом и лакшом, израдили смо упутства и смернице за коришћење Електронске учионице –Гоогле цлассроом, који је постављен на нашем званичном YоуТубе каналу. Видео клип до сада је остварио 55.000 прегледа. Добили смо бројне похвале и позитивне коментаре као и корисне савете шта би наставницима било најкорисније да добију од потребних знања. За сервис и коришћење бесплатне платформе Гоогле цлассроом, за коју смо направили детаљно упутство одлучио се већи број просветних радника. Трудили смо се да свако од Вас добије брз и прецизан одговоре, у тренутку када се од Вас очекивало да преко ноћи закорачите у свет који је за многе био неистражена територија.

Поред тога, сматрали смо да ћемо највећи допринос у подизању информатичке (кажу неки: дигиталне) писмености, постићи ако организујемо онлајн обуку на тему акредитованог семинара „Мултимедијални садржаји у функцији образовања“ кат.број 339 . Обука је осмишљена тако да наставницима на једноставан начин помогне да могу боље да се упознају са онлајн платформама и свим алатима који су им у оваквим условима неопходни, олакшавају онлајн рад са ученицима и међусобном комуникацијом. До сада се за онлајн обуку пријавило више од 600 наставника, васпитача, директора...


Омогућили смо свим образовним установама, директорима, наставницима, васпитачима, бесплатно коришћење програма Електронски портфолио до 31.08.2021. године, као и коришћење програма Електронска педагошка свеска.

За предшколске установе, поред Е-портфолиа, омогућили смо бесплатно коришћење програма за електронско вођење документације по моделу „Б“ и по најновијем моделу „Године узлета“, до 31.08.2021. године. У ту сврху организовали смо бесплатну обуку како бисмо корисницима приближили све могућности и бенефите које програм пружа. Теме обуке су биле у оквиру акредитованог семинара „Електронски портфолио наставника и ученика“ кат. бр. 437.


Бесплатне обуке/вебинари доступне су свим наставницима, васпитачима....како у Србији, тако и у Републици Српској и Црној Гори. Намера нам је да ових дана омогућимо укључење у програм наставном кадру из Републике Северне Македоније. Податак који доказује да смо учинили праву ствар је да су се за ових 37 дана карантина, изолације... програму Електронски портфолио прикључило више од 1600 наставника из Србије, РС и Црне Горе. Свакодневно пристижу нови захтеви и похвале за идеју и изванредно програмско решење вођења портфолија. У Србији апликацију, на данашњи дан, користе 11199 наставника из 1102 установе, са укупно 73369 објава.

Посебно смо поносни што је на нашу иницијативу наш вишегодишњи сарадник из Мађарске, фирма ‘‘Мозаик едуцатион‘‘ , свим наставницима и ученицима омогућила бесплатно коришћења презентационог софтвера Мозабоок без ограничења до краја јуна месеца.

Школама које су заинтересоване за отварање школског сајта или школе које су до сада користиле неке друге платформе, али им је из неког разлога у овој ситуацији сајт „блокиран“, понудили смо помоћ и подршку коју пружа наша платформа за израду школских сајтова хттп://www.насаскола.рс/. Потрудли смо се да и увом сегменту искажемо свој допринос, како школе не би биле ускраћене да благовремено пруже све потребне информације ученицима, родитељима и наставницима у овом незахвалном времену.

Тим Академије Филиповић показао је своју друштвену солидарност у овим ванредним тешким околностима, када је то највише и потребно.Од првог дана пандемије трудимо се да пружимо несебичну, може се слободно рећи 24 –часовну, помоћ.

Свакодневно од просветних радника из Србије, Републике Српске и Црне Горе, учесника „он-лине“обука, добијамо позитивне коментаре и похвале, за допринос који смо им дали у унапређењу вештина која сум им била неопходна у овом, за све нас, тешком периоду. Изражавамо дубоку захвалност на исказаном поверењу свим корисницима наших услуга, и надамо се још бољој сарадњи у неким новим и лепшим временима.

Тим Академије Филиповић!

Јагодина, 22.04.2020.године


Датум:23/04/2020

Календар Дешавања
Април 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Новости

Ново у понуди из нашег асортимана

Данас, у ери дигиталних уређаја, рад у савременој школи не може се замислити без интерактивних табли, ЛЕД интерактивних дисплеја, дигиталних (документ) камера(скенера), веб камера.....

Прочитај више


Онлајн обука - Електронски портфолио за директоре

Термин обуке: од 18.02. до 25.02.2021. године

Кључни услов за стицање лиценце за рад директора предшколских установа, основних и средњих школа је поседовање и вођење личног професионалног портфолиа. Кандидати ће пред комисијом представљати свој портфолио којим ће документовати збирку свог рада који приказује напор, напредак и достигнућа у одређеним стандардима.

Прочитај вишеInforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme