Онлајн обука - Електронски портфолио за директоре

У циљу решавања евидентних потреба израдили смо веома користан, у пракси врло применљив програм - Електронски портфолио за директоре (Е-портфолио за директоре), који је препознат као најбољи програм те намене, бољи од свих неких других понуђених решења (гоогле диск...).

Програм Е-портфолио тренутно користи 14123 корисника у 1289 установа у Републици Србији. Укључивањем установе и чланова колектива у примену овог програма омогућиће Вам креирање појединачног и колективног извештаја стручног усавршавања. Уколико бисмо набрајали све предности и олакшавајуће активности коришћењем програма списак би био веома дугачак. Оно што сада желимо да истакнемо је корист коју ћете добити Ви као директор установе.

Е-портфолио Вам даје неограничен простор за унос, претрагу, сортирање или штампање свих Ваших активности. Програм садржи све стандарде и индикаторе по правилнику Министарства просвете и даје Вам могућност да било коју активност придружите као доказ појединих индикатора. Када будете у ситуацији да презентујете свој портфолио то можете одрадити путем дељења документације у електронском формату или штампаном облику (уколико је нужно). Е-портфолио је један од алата који се односи на стално развијање знања, вештина и способности и доприноси побољшању квалитета рада, јачању мотивације и развијања система вредновања и самовредновања.

Министарство просвете је кроз своју дигиталну стратегију из 2019. године, уврстило Е-портфолио као један од праваца развоја на коме ће се инсистирати. Академија Филиповић се труди да буде корак испред свих и да својим идејама буде авангарда у примени савремених наставних средстава.

Због свега испред наведеног, одлучили смо да помогнемо директорима испред којих је обавеза полагању за лиценцу. У наредном периоду покренућемо он-лајн обуке које ће се односити на упознавање програма за вођења портфолиа директора.

Обука ће бити реализована коришћењем Гугл учионице за коју Вам је потребан Г-маил налог и интернет конекција. Препознајући ситуацију у којој Ваше обавезе сустижу једна другу, омогућено Вам је да програме (задатке) реализујете у времену када Вама то највише одговара. У току процеса израде задатака имаћете нашу помоћ, а на крају обуке реализовали би видео конференцију у којој би смо прошли све теме и питања која су остала нејасна или их је потребно додатно образложити.

У прилогу Вам достављамо мишљења ЗУОВ-а и ЗВКОВ-а.

Мишљења самих полазника нашигх семинара и обука можете погледати на линку

хттп://www.академијафилиповиц.цом/садрзај.пхп?ид=74

Рад онлајн обуке ће бити организован у мањим групама па ће предавачи моћи да Вам посвете пуну пажњу.

Термин обуке: од 18.02. до 25.02.2021. године

Због великог интересовања молимо Вас, да термин реализације онлајн семинара закажете што пре.

Тим Академије Филиповић

Датум:09/02/2021

Календар Дешавања
Фебруар 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Новости

Онлајн обука - Електронски портфолио за директоре

Термин обуке: од 18.02. до 25.02.2021. године

Кључни услов за стицање лиценце за рад директора предшколских установа, основних и средњих школа је поседовање и вођење личног професионалног портфолиа. Кандидати ће пред комисијом представљати свој портфолио којим ће документовати збирку свог рада који приказује напор, напредак и достигнућа у одређеним стандардима.

Прочитај више


Онлајн семинари и обуке

У циљу подизања дигиталних компетенција запослених у образовању, Академија Филиповић реализује онлајн семинаре и обуке.


Прочитај вишеInforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme