Електронски школски Дневници

Захваљујући сарадњи Градске општине Палилула и Telenor фондације родитељи палилулских основаца могу у сваком тренутку да провере оцене и изостанке своје деце и добију друга важна обавештења, попут термина родитељског састанка. Ову могућност имају и сви основци. Да би се искористиле предности електронских школских дневника родитељима је неопходан приступ интернету или мобилни телефон. Сваког петка родитељи редовно добијају бесплатну СМС поруку и и-имејл у којима су наведене дечије оцене и изостанци за ту недељу.

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић каже да је основни циљ овог пројекта модернизација 16 основних школа која ће свим актерима донети вишеструке предности. „Родитељи и ученици све релевантне информације могу наћи на једном месту и увек им могу приступити. Наставници, школа и општина добијају квалитетну и лако доступну статистику рада наставног особља током целе године, а поврх свега, обезбедили смо егзистенцију за осморо особа са инвалидитетом који ће радити на уносу података из писаних дневника у електронску форму. Мислим да је ово добар пример и за друге општине у Србији“, рекао је председник GO Палилула Стојан Николић.

skolski dnevnici Uvedeni elektronski školski dnevnici u svim osnovnim školama na Paliluli

Сви родитељи који желе да имају приступу електронским дневницима своје деце добили су корисничко име и шифру. Подацима се приступа преко сајта www.skolskidnevnik.rs, а ускоро ће то бити могуће и преко линкова на сајтовима основних школа. Telenor фондација обезбедила је бесплатно слање SMS порука родитељима, рачунаре и интернет модеме за запослене који раде на уносу података.

Ивана Матијевић, управитељица Telenor фондације, каже да је пројекат електронских школских дневника одличан пример како дигиталне технологије и мобилне телекомуникације могу допринети развоју локалних заједница, бољем образовању ђака, квалитетнијим односима између деце и родитеља и уштеди времена и средстава. „До ове школске године родитељи палилулских основаца морали су лично да одлазе у школу како би добили информације о оценама и изостанцима. Сад им је довољан мобилни телефон или приступ интернету. Уверена сам да ће електронски дневници побољшати образовање младих будући да ће допринети јачању међусобног поверења између родитеља, наставника и ђака“, рекла је Матијевићева.

Пројекат је добио сагласност савета родитеља. Подаци деце чији родитељи нису дали своју сагласност не уносе се у електронски дневник. Како би се онемогућио неовлашћени приступ подацима база података је кодирана (енкриптована), а аутоматско архивирање података (бекап) ради се аутоматски на сваких шест сати тако што се архивирани подаци шаљу на две различите локације. ГО Палилула размишља и проширивању пројекта на средње школе на својој територији.

http://www.personalmag.rs/tag/elektronski-skolski-dnevnici/

Датум:26/09/2013

Календар Дешавања
Август 2019
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новости

Радна посета Републици Српској

Републички педагошки завод Републике Српске упутио је позив директорима школа да присуствују предавањима Академије Филиповић из Јагодине на тенму "Иновативна образовна рјешења и нове технологије за будућност"


Прочитај више


Важно ОБАВЕШТЕЊЕ за учеснике Првог фестивала младих песника и илустратора ,,Ја стихом, а ти сликом“

ПРВИ ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕСНИКА И ИЛУСТРАТОРА ,,ЈА СТИХОМ, А ТИ СЛИКОМ


Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme