ОДРЖАН СТРУЧНИ СКУП ЗА ДИРЕКТОРЕ ШКОЛА

У ОРГАНИЗАЦИЈИ АКАДЕМИЈЕ ФИЛИПОВИЋ У ЈАГОДИНИ ОДРЖАН СТРУЧНИ СКУП ЗА ДИРЕКТОРЕ ШКОЛА

Око стотину педесет директора школа из Србије присуствовало Стручном скупу који је организовала Академија Филиповић. Једна од тема је стратегија развоја образовања до 2020. године

Стручни скуп „Значај неформалног образовања у развоју друштва, државе и личности“ одржан је, протекле недеље у организацији Академије Филиповић из Јагодине. По речима власника Братислава Филиповића, ова академија је једна од водећих установа које се баве неформалним образовањем у Србији. Само у прошле две године смо имали преко шест хиљада наставника који су прошли наше семинаре, а за наредне две године смо акредитовали још десет семинара који су представљени на овом скупу- рекао је Филиповић. Директорима школа из Србије семинаре су представили професори и доктори из различитих области науке који ће бити и реализатори тих семинара. Имамо велику посећеност, пре свега директора школа из Србије, зато што су задовољни нашим радом, нашим предавачима.Имамо преко тридесет сарадника, то су доктори наука са различитих факултета широм Србије који преносе своје знање и вештине. Самим тим се трудимо да побољшамо образовни систем у Србији који је основ друштва и о чему треба да водимо рачуна- истакао је Филиповић.

На скупу , ком је присуствовало око стотину педесет директора школа и наставника, су презентоване и интерактивне табле, које Академија Филиповић, иначе, пласира у школе, електронски дневник, електронска библиотека.

Једна од тема , о којој је говорила др. Весна Петровић, била је и „Улога основне школе у стратегији развоја образовања у Србији до 2020“. Стратегија развоја образовања је нови и надам се последњи покушај реформе који је замишљен као дугорочни пројекат заштићен од утицаја свакодневних политичких дешавањима. Оно што ову нову реформу и стартегију „Развоја образовањау Србији до 2020 и даље“ карактерише је то што се разликује од досадашњих реформи – рекла је др. Петровић. Досадашње реформе су третирале само један сегмент образовања, а ова стратегија се бави целокупним сегментом од педшколског до образовања одраслих, укључујући и подсистем и финансирање образовања. Друга важна разлика ове стратегије, која је усвојена 2012. године, у односу на предходне је то што је за ову стратегију постигнит јавни цензус пре него што је и формално прихваћена у Скупштини. Стратегија је заснована на детаљној анализи постојећег стања у образовању и односу на постојеће стање биране су стратегије , активности које треба да обезбеда да се дође до неког, бидућег, бољег стања- нагласила је др Петровић. За сваки сегмент образовања је направљен план и то је озбиљан научни а, сада, законски оквир у ком се доносе нови закони и предузимају акције. На стручном скупу организован је и округли сто на тему „Образовање данас и сутра“, а било је речи и о оцењивању у функцији ефикасног учења и сазнавања у настави, као и о методама и облицима ефикасне наставе и учења.

Академија Филиповић наставља са семинарима , а ових дана су организовани у Београду, Деспотовцу, Босилеграду, Сурдулици.

Датум:14/09/2014

Календар Дешавања
Август 2019
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новости

Радна посета Републици Српској

Републички педагошки завод Републике Српске упутио је позив директорима школа да присуствују предавањима Академије Филиповић из Јагодине на тенму "Иновативна образовна рјешења и нове технологије за будућност"


Прочитај више


Важно ОБАВЕШТЕЊЕ за учеснике Првог фестивала младих песника и илустратора ,,Ја стихом, а ти сликом“

ПРВИ ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕСНИКА И ИЛУСТРАТОРА ,,ЈА СТИХОМ, А ТИ СЛИКОМ


Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme