Ех, ти драјвери

ОБРУКАЛИ СЕ Нико у Чачку не зна да укључи паметну таблу

В. Никитовић | 18. 12. 2015 - 06:54х | Фото: РАС Србија

| Коментара: 37

Интерактивна табла за презентације, коју је град за око 150.000 динара купио пре две и по године, још ниједном није укључена јер то нико није умео!

Иако је ово техничко помагало у потпуности исправно, презентације се и даље обављају посредством пројектора, док табла служи као декорација на зиду.

Фото: В. Никитовић / РАС СрбијаСлужи само као украс на зиду: Презентација без интерактивне табле

Помоћник градоначелника Александар Дачић наглашава да је у више наврата постојала потреба да се паметна табла укључи.

- Будући да таблу више од две године нико не користи, предлагао сам да се поклони некоме коме је потребнија, рецимо некој од чачанских школа. Њима би овакве интерактивне табле биле од велике користи у наставном процесу. Очекујем да ће табла ускоро бити оспособљена - али, уколико не буде, званично ћу упутити предлог надлежним службама да се да на коришћење другој установи - истиче Дачић.

Предлагао сам да се поклони некоме коме је потребнија, рецимо некој од чачанских школаАлександар Дачић, помоћник градоначелника

Како смо сазнали, проблем је недостатак драјвера. Они не могу легално да се преузму са интернета, већ мора да се купи посебан софтвер.

- То би требало да буде предмет обједињене набавке када се буду куповали рачунари и друга ИТ опрема - речено нам је.

Нико није умео да одговори због чега драјвери нису могли да буду обезбеђени две и по године. У фирмама које се баве продајом овакве врсте помагала тврде да оспособљавање за рад на табли не би требало да представља озбиљан проблем.

Преузето са http://www.blic.rs/vesti/srbija/obrukali-se-niko-u-cacku-ne-zna-da-ukljuci-pametnu-tablu/624h54x

Датум:19/12/2015

Календар Дешавања
Април 2019
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Новости

IT LITERACY IS NECESSARY

The SECRET Formula of Education in Serbia

IT LITERACY IS NECESSARY

Nowadays, the Filipović Academy is recognizable throughout the region and is a leader in informal education. Through thirteen accredited seminars, we motivate teachers to think about the rapid development of technologies and software as learning tools

Прочитај више


Knowledge Is More Important Than Diplomas

Academy Filipović has advanced a long way from being a computer school tooccupying the leading position in the field of nonformal education. Over the last 15years, its courses have been traversed by over 30,000 teachers, while the Academy hasprepared 13 new seminars for this academic year

Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme